Glädjande nyheter om vänskap

help

Ny forskning visar att personer med social fobi har en grundlös tro på att deras vänskaper är ytliga.

Forskare från Washington University och St. Lous upptäckte att även om en person med social fobi kan tro att deras vänskaper är ytliga har deras vänner ofta en helt annan inställning. Även om det kan vara svårt för personer med social fobi att skaffa vänner, är tron att denna vänskap inte är stark felaktig, enligt experter.

“Individer som har mycket social fobi tänker ofta att det beter sig sämre än vad de verkligen gör. Den här studien bevisar att det är likadant i deras vänskaper.” 

enligt artikelförfattaren Thomas Rodebaugh.

Personerna med social fobi rapporterade att deras vänskap var sämre, men deras vänner ansåg inte att det var så. Vännerna sa, vår vänskap är annorlunda men inte sämre. Ytterligare rapporterade personerna med social fobi att detta var extra tydligt vid nya vänskaper. Vännerna till personerna med social fobi var medvetna om att deras vänner hade problem och märkte också att personen med social fobi var mindre dominant i relationen.

Att hjälpa människor att skaffa vänner är viktigt då många studier har bevisat att avsaknaden av ett starkt socialt nätverk kan göra människor känsliga för många problem. Inklusive sjukdomar, depression och även en förhöjd dödlighet.

Forskarna hoppas att resultaten från studien kan hjälpa personer med social fobi förstå att deras vänskaper troligtvis är mycket starkare än de tror att de är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *